Thursday, October 1, 2009

mirror/cermin

buy expensive car-whining about the fuel consumption.
buy blackberry/iphone-whining about bills
tackle high maintenance chicks-whining about money.

shit,what's wrong with the community nowadays.

seriously,i need a bunch of new friends.

ukur baju badan sendiri.

biar papa asal bergaya?fuck!

Friday, September 18, 2009

raya

aku tidur dari pukul 4 pagi,bangun pukul 5 petang.

aku sedia untuk berhari raya.

maaf zahir batin.

Wednesday, September 16, 2009

sayang isteri tinggal-tinggal kan.

"dude,nanti bila kau dah kahwin,treat your wife like a dentist.."pesan senior aku yang sudah 10 tahun berumah tangga.

"kenapa pulak?"aku cuba mengcungkil rahsia perkahwinan.lelaki selalu akan belajar lebih cepat apabila mendengar petua sebegini.

"treat it like dentist,the less u see,the better!"disambut dengan hilai ketawa.

"damn.."aku diam seketika.im dating a real dentist,i mean she work as a dentist,in the future.

so how?

Saturday, August 15, 2009

sensitive.

sejak akhir-akhir ini,i've notice that aku mula menjadi sensitive.

hmm,im just saying,maybe it just a transaction period to another chapter?

owh i know, mungkin aku perlukan sensodyne.

lol

Tuesday, June 23, 2009

i've learned to fight fire with fire.

aku terima sms;

"TAHNIAH!SimCard anda telah berjaya memenangi Cabutan Bertuah RM15,000 dari Power Root SDN BHD.Sila hubungi talian office di 012-860-5027"

kemudian aku reply;

"fuck you and the rest of your family"

DIA kembali balas;

"kau babi"


kelakar.

i hate to talk with stupid idiots dumbass.

Wednesday, June 17, 2009

remedy

spend time with people over the age 70 and under the age 6.

Sunday, June 14, 2009

fuck off

my name is nabil and i'm very calm person.
calm like a bomb,waiting to explode.
The way i see myself, and the way you see me,
are two very different things.

Sunday, June 7, 2009

hai,boleh berkenalan?

1.Tinggi aku 182 cm atau bahasa mudah 6 kaki.Aku tidak malu bersiar-siar di USA dan UK sebab tinggi aku mengikut piawai mereka.cool bukan?

2.Aku akan terbeliak mata jika melihat gadis-gadis yang sama ketinggian dengan aku di Malaysia dan akan cuba mengenyit mata.Selalunya gagal.

3.Sewaktu kecil,aku beranggapan bahawa untuk tumbuh janggut atau misai kene hisap rokok.genius bukan?

4.Aku bukan seorang mat 'Gadget'.Cuma aku ada dslr camera.Handphone aku sangat klasik sehingga baling pada buaya pun akan mati.

5.Aku double respect kepada mereka yang cool,rilex dalam percakapan walhal mereka adalah 'somebody' dalam bidang mereka.

6.Hiburan yang maha hebat adalah melepak di kedai mamak sambil borak dalam segala hal bersama kawan-kawan.(if boleh,ada gadis sebagai penyeri pun orait jugak)

7.Lelaki yang tidak pernah tengok porno adalah bukan lelaki.

8.Bapa adalah seorang pensyarah dan ibu seorang suri rumah sepenuh masa.

9.Hari-hari aku pergi kerja menaiki lrt.Bapa akan hantar seawal 630 pagi ke stesen lrt di kelana jaya dan aku pulang kerja naik bas.Sweet bukan?

10.Berikut kerja part time yang pernah aku buat:

-promoter di studio R
-rider motor dominos pizza
-TGV cinema
-Mcdonald
-Pengangkat dan penyusun kotak di gudang perfume.
-Driver untuk Bos Company Nissan
-Pembungkus jeans levis

11.Aku obses pada jam tangan.Benda pertama aku lihat pada seorang lelaki.

12.Waktu kecil,aku teruja pergi ke mcdonald.Ibu akan menepung muka aku dengan bedak,kancing baju sampai tekak dan sikat rambut belah tepi.

13.aku memiliki lesen motor tetapi ibubapa tidak mengizinkan membeli motor.

14.waktu kecil,aku akan berpura-pura sakit perut ponteng kelas mengaji demi menonton aksi Suria Baja Hitam dan Gaban.

15.aku memiliki team futsal (greenict nama dia) yang hebat!aku bangga dengan ahli pasukan.Licik di padang futsal dan juga di ranjang.

16.Malboro Light sentiasa di kocek seluar.

17.Aku akan berhenti merokok bila mulut aku menemui 'replacement' yang segar lagi lemak berkrim.

18.Penyokong berani mati Manchester United.

19.Masakan ibu menjadi pilihan walaupun nasi putih bersama telur goreng kicap.

20.Seorang yang manja.percaya atau tidak.

21.Benci kucing.muktamad.

22.Ingin travel satu europe dan pergi ke stadium san siro(milan),nou camp(barcelona) dan sudah pasti old trafford.

23.Aku tiada musuh.Musuh dalam selimut aku tidak pasti.

24.warna pilihan adalah dark blue.

25.seorang budak nakal.perempuan yang baik akan tertawan pada aku and eventually aku percaya aku akan jadi baik.perempuan baik utntuk lelaki baik bukan?

Wednesday, June 3, 2009

sweet

"awak nak coklat?"
"tak nak lah"
"eh..pelik.selalu perempuan suka coklat."
"tak perlu coklat,saya dah sweet."

Monday, June 1, 2009

Happy time.

































if you close one door,another door will open.

Sang cinta betul-betul berada di hadapan mata.

dari lirikan matanya dan gerak badan,seolah-olah cuba memberitahu aku :

"how can you stay outside..there is beautiful mess inside"

aku tidak keruan.segala-galanya menjadi kabur.

if you only knew..if you only knew what i've been through..

Mungkin satu hari nanti;hati ini bersedia menerima insan yang bernama perempuan.

Mungkin.

Sunday, May 24, 2009

Thursday, May 21, 2009

Saturday, May 16, 2009

checkmate.

"tak mau kawan dengan awak lagi.."

aku terima sms dari dia.
seperti biasa, gadis innocent cuba menunjukkan perangai mengada-ngada.
konon nya perangai yang lebih manja dan exclusive,ingin di pujuk.

"owh..ok"aku text kembali secara ringkas.
aku matikan segala emosi yang akan tercetus.biarkan ia pergi...seperti taufan katrina yang memakan rakyat jelata amerika.

"saya tak mau kawan dengan awak.saya nak jadi lebih dari itu"balas gadis innocent.

dan hati aku mula berkecamuk.

Wednesday, May 13, 2009

mereka kata aku cute/kiut.

Gold is gold, no matter how muddied it becomes.
The truth always wins out in the end.

Monday, May 11, 2009

manusia tidak pernah puas

aku lebih teruja mendengar kisah keperitan kawan,seorang penjual burger yang berpendapatan rm1000 sebulan dan mempunyai 2 anak lelaki yang masih kecil

daripada;

kisah sekolompok bajingan yang tidak sudah-sudah dengan perihal kemewahan kebendaan demi meraih penghormatan dan inginkan 'aknowledgement' dengan apa yang mereka megah kan.

enough said.


*bajingan=babi+anjing*

Tuesday, April 28, 2009

swine flu.

wear mask.
and dont kiss mexican girl.

twin tower medical center,klcc.

"Mr Nabil...Mr nabil" jerit jururawat linkungan 20-an memecah kesunyian.aku bergegas angkat tangan.cuba meredakan suara bingit jururawat.

"follow me sir"jawab jururawat secara ringkas.

"you have issue with needle?"tanya jururawat tersebut.

"owh..im okay with it"balas aku dengan nada selamba.

aku duduk atas kerusi.letak tangan kanan atas meja.bersedia untuk proses ambil darah.

"be calm.it's gonna be a little pain."kata jururawat sambil tersenyum.

proses bermula.aku perhatikan tangan.selepas 3 saat,aku dapati apa yang disedut picagari adalah cecair putih kejernihan.pelik tapi benar.muka jururawat serta merta berubah.

"ermm..your blood didn't come out.let me try your left hand."jawab jururawat sambil muka berkerut.

shit.kau dah salah cucuk,nak cover kesalahan pula.atau mungkin badan aku ada masalah.aku keliru.

aku hulur tangan kiri.syukur.proses berjalan lancar.

selepas selesai,aku segera telefon kamarul a.k.a future cardiologist+cardiothoracic surgeon.

aku tanya dia.tak perlu risau katanya.mungkin salah jururawat.

"aku ingat dah kena leukimia" kata aku kepada kamarul.

"kepala hotak kau berjambul" balas kamarul dengan lantang.

tak pasal-pasal aku kena maki.

ma cibai.

Sunday, April 26, 2009

and a smile holds more meaning than words.

while I can run, I'll run.
while I can walk, I'll walk.
even when I can only crawl, I'll crawl.

when i'm down to nothing,i always believe God is up to something.

someone once asked me "why do you always insist on taking the hard road?"
i replied "why do you assume I see two roads?"

by the grace of God, I'll always be moving forward.

5-2

and i'm the happiest creature on the planet.

Tuesday, April 21, 2009

fact and figure

"Dad,how much your marriage cost when you were young?"

"hmmm...i dont know.I'm still paying it until now."

Sunday, April 19, 2009

Friday, April 17, 2009

riot

aku : seorang penyokong 'berani mati' manchester united.

jika kamu buka almari baju aku,tersergam indah, hampir semua(setiap tahun) baju man utd warna merah.
merah seperti bibir amoi jiran aku.

adik lelaki 1: penyokong setia arsengal.(arsenal)
aku tak paham kenapa suka sangat team yang banyak nigger ni.

adik lelaki 2: penyokong kuat liverfool(liverpool)
team yang minum carlsberg setiap kali half time.

umi dan sisters: pengkritik tambahan rancangan akademi fantasia.
*no comment*

Dan bayangkan konflik yang tercetus,apabila semua berkumpul di ruang tamu untuk menonton dan memperjuangkan agenda masing-masing.

it's good to be home.

Thursday, April 16, 2009

Pasaraya.

kenapa doraemon tak nak datang malaysia?

sebab malaysia ada giant.

Wednesday, April 15, 2009

Be patient.

lately,i have been dragging some sort of liquid/mucus in my nose.

it's really uncomfortable,inconvenience and fucking unpleasant situation as my voice become like William Hung.

Wise man once said;"if you having a flu,it's because someone is missing you badly."

is that so true?

to the INDIVIDUAL girl/guy (of course i'd prefer girl),we can sort it out.

how about we meet,have a cup of coffee with french toast and a nice chit chat?

stop abusing me like this.

spank me if i'm naughty.

i promise to be a good boy.okay?

Sunday, April 12, 2009

Bosan.

"nama kau siapa?"

tanya seorang lelaki linkungan 30 an sambil hulur tangan.

"Nabil."balas aku dengan laju.

"owh..Nabil raja lawak?"

dia cuba membuat humor pada pukul 730 pagi.waktu dimana mata sepet aku belum terbuka luas lagi melihat dunia pekerjaan.


dalam hati aku: "pernah makan kasut saiz 10?"

Friday, April 10, 2009

Wednesday, April 8, 2009

it's complicated

"even you cant see the small things,how could you manage to see the big pictures?"

"awak ni tak pernah serious..."

"u boleh buat,kenapa kalau i tak boleh pula"

"u cuba la paham i"

"lepak dengan kawan boleh,dengan saya tak de masa langsung!"

and the list goes on.

it make me smile,looking back when the part of genuine women start to express their deteriorate concern .

yeah..woman is complicated.

dan tugas lelaki adalah untuk simplify it or in other words to make it easy to digest.

A brief advise from the preacher,sabar itu penting.

hadapi dengan senyuman.

ok,macam ni la,

bayangkan situasi di mana seorang wanita yang memakai pakaian yang penuh butang,penuh tali ribbon pada badan mereka.

dan aku pasti,we only need 2 seconds to rip their clothes off. or maybe faster,ikut tahap kemampuan dan kecekapan masing-masing.

sekali lagi,woman is complicated,

and we are the simplifier.

Tuesday, April 7, 2009

love poem.

it's so nice

to wake up in the morning

all alone

and not have to

tell somebody

you love them

when you dont love them

anymore.

KUCING.

bila aku cakap;

aku tak suka kucing,semua manusia tarik muka.

lebih-lebih lagi kawan perempuan aku.

mereka kata aku tidak punya sifat penyayang,bengis.

aku tak berapa faham sebenarnya.

kejadian ini terjadi sewaktu berumur 14 tahun.

aku bangun pukul 11 pagi.rumah sunyi sepi.ada nota di peti sejuk:

"umi pergi carrefour.beli groceries."

dalam keadaan separuh sedar,aku buka tudung saji.tiada makanan.hampa.

dalam keadaan lapar,tiba-tiba terpandang satu kotak bijirin.

amik mangkuk,tuang semua bijirin.susu tiada.celaka.aku amik susu cair F&N.aku tabur atas bijirin sambil tuang air panas.jadi susu segera.

lahap aku makan.tapi rasa macam lain sikit.mungkin sebab aku tak gosok gigi.

sambil makan,aku belek-belek kotak bijirin.

kalau cornflakes gambar ayam.
kalau coco crunch gambar beruang kola.
kalau gambar kucing bijirin apa?

ma cibai.

aku makan whiskas,makanan kucing.

kalau kau sayang kucing,sanggup telan makanan kucing?

aku rasa aku punya sifat penyayang.

Monday, April 6, 2009

Penyelamat.

tanpa kamu,ekonomi malaysia merundum lebih teruk.
tanpa kamu,hospital tidak memperolehi untung.
tanpa kamu,lebih 200,000 pekerja kilang akan menganggur.
tanpa kamu,suasana meriah di cafe,kampung dan kedai mamak akan mati.
tanpa kamu,segala-galanye menjadi serba tidak kena.

terima kasih perokok.
kau bagaikan lilin yang membakar diri.